Platform Energy Port Zeeland nu ook online!

{rs_bericht.titel}
dinsdag 15 mei 2018 - Platform Energy Port Zeeland lanceert website www.energyportzeeland.nl

Alles van de Zeeuwse offshore windmarkt staat nu op één digitaal platform.

Het platform Energy Port Zeeland brengt samenwerkingen tot stand binnen de Zeeuwse offshore windmarkt. Professionals van de overheid, uit het bedrijfsleven en het onderwijs ontmoeten elkaar, wisselen ideeën uit en zetten samen initiatieven op rondom de groeiende Zeeuwse wind op zee-sector. Het platform is al enige tijd actief. Inmiddels zijn er ruim 200 organisaties en bedrijven bij betrokken.
 

Nieuwsgierig? Surf naar www.energyportzeeland.nl en blijf op de hoogte van nieuws en evenementen alsook van initiatieven die vanuit het platform ontstaan.

 


Lees verder

In de windmolens zit volop werk voor Zeeland

{rs_bericht.titel}
dinsdag 15 mei 2018 - VLISSINGEN Voor de overgang naar groene energie zijn duizenden mensen nodig. Maar zijn die er wel? Zeeland werkt hard om voldoende mensen op te leiden. ,,Het is een industrie die hier echt past."
VLISSINGEN Voor de overgang naar groene energie zijn duizenden mensen nodig. Maar zijn die er wel? Zeeland werkt hard om voldoende mensen op te leiden. ,,Het is een industrie die hier echt past."
Lees verder

Windmolenbos in de Vlissingse haven

{rs_bericht.titel}
woensdag 9 mei 2018 -
PZC. In het Sloegebied groeit een bos van staal. Acht enorme draagconstructies voor windmolens priemen zeventig meter de lucht in. Ze zijn bestemd voor de bouw van East Anglia One, een Engels windpark op zee dat vlak voor de kust bij Norwich verrijst. 
Lees verder

Webinar Systeemintegratie op de Noordzee

{rs_bericht.titel}
woensdag 9 mei 2018 -
Webinar Systeemintegratie op de Noordzee. Hoe worden projecten beoordeeld en welke onderzoeksonderwerpen komen in aanmerking voor de subsidie Systeemintegratie op de Noordzee die opent op 2 juli 2018. RVO.nl houdt op 15 mei een webinar, waarin u tips krijgt voor uw projectvoorstel. Stel live uw vragen aan onze adviseurs.
Lees verder

Offshore Wind Innovators lanceert financiële dienstverlening

{rs_bericht.titel}
dinsdag 8 mei 2018 -
Bron Offshorevisie.nl Offshore Wind Innovators lanceert voor ondernemers in de offshore windindustrie die op zoek zijn naar financiering, een pakket op maat.
Lees verder

Vlissingen ademt de haven

{rs_bericht.titel}
dinsdag 8 mei 2018 -
Vlissingen ademt de haven.’ Wethouder @JohnJonge vindt het ‘geweldig’ dat er windparken voor de Zeeuwse kust komen en dat @Orsted voor @NorthSeaPort_ en @gem_vlissingen heeft gekozen. pic.twitter.com/C3JP7zppwQ
Lees verder

Van Oord besteedt miljoenen om splinternieuw schip relevant te houden

{rs_bericht.titel}
dinsdag 8 mei 2018 -
Bron FD. 'Dit schip geeft ons de mogelijkheid om onze leidende rol in het bouwen van windparken op zee verder uit te bouwen.' Dat zei Pieter van Oord van het gelijknamige offshorebedrijf in juni 2014. De Aeolus werd toen gedoopt. 'Een bijzondere gebeurtenis. (...) Zeker voor dit nieuwe type schip.'
Lees verder

North Sea Port wint internationale prijs voor beste tankopslaghaven tijdens de Tank Storage Awards 2018 in Rotterdam

{rs_bericht.titel}
maandag 16 april 2018 -
North Sea Port sleepte op dinsdagavond 20 maart haar eerste bekroning als grensoverschrijdende fusiehaven in de wacht en krijgt hiermee een eervolle erkenning als beste haven voor haar tankopslag.
Lees verder

Drie windparken vanaf 1 mei open voor kleine scheepvaart

{rs_bericht.titel}
maandag 16 april 2018 -
Vanaf 1 mei zijn drie windparken voor de Nederlandse kust toegankelijk voor schepen met een lengte tot 24 meter. Het betreft het Offshore Windpark Egmond aan Zee, Prinses Amalia Windpark voor de kust van IJmuiden en windpark Luchterduinen voor de kust van Noordwijk
Lees verder