Veilig werken moet zeker in de windenergie vanzelfsprekend zijn

{rs_bericht.titel}
maandag 24 september 2018 -
Wavewind. ‘We werken veilig, of we werken niet’ geldt bij veel bedrijven als slogan. Dat zo’n uitspraak geen loze kreet is, maar echt inhoud heeft, beseft niet iedereen. Ook bij het bouwen van offshore windmolenparken is veiligheid letterlijk van levensbelang. Bovendien lopen aannemers kans opdrachten te missen, als ze hun zaken qua veilig werken niet op orde hebben. Door Elian van 't Westeinde
Lees verder

Huisvesting voor toestroom werknemers offshore windindustrie  

{rs_bericht.titel}
maandag 24 september 2018 -
Door Elian van 't Westeinde. Hoe groot is de behoefte aan huisvesting voor arbeidsmigranten met de komst van de offshore windenergie in de Zeeuwse havens? Om deze vraag te beantwoorden roept Impuls Zeeland bedrijven in de sector op aan te geven hoeveel en welke huisvesting ze de komende jaren verwachten nodig te hebben.
Lees verder

Donderdag 27 september 15.30-20.00 uur opening nieuw HZ UAS gebouw in Middelburg, Wees Welkom!

{rs_bericht.titel}
vrijdag 21 september 2018 -
In augustus verhuisde de Delta Academy van de HZ University of Applied Sciences van Vlissingen naar Middelburg. En het projectbureau van Energy Port Zeeland verhuisde mee naar dat prachtige mooie pand aan Het Groene Woud 1. Aankomende donderdag 27 september nodigen wij je graag uit om een kijkje te komen nemen in het nieuwe pand van de HZ UAS in Middelburg, waar wij vanaf nu kantoor houden.
Lees verder

Start trainingen windenergietechniek

{rs_bericht.titel}
dinsdag 11 september 2018 -
Acht deelnemers telt de training BTT (Basic Technical Training) en BST (Basic Safety Training) WindDock die maandag 10 september voor de eerste keer startte. Scalda en de Ruyter Training & Consultancy verzorgen deze twee weken durende basistrainingen aan de studenten van Scalda, The Windtechnicians (Deinco), Atlas Professionals en VEMA power.
Lees verder

Zeeuws beroepsonderwijs leidt zelf leraren op

{rs_bericht.titel}
maandag 10 september 2018 - Zeeuwse technici kunnen zich binnenkort laten bijscholen tot leraar. https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/zeeuws-beroepsonderwijs-leidt-zelf-leraren-op~a85e3b03/
Zeeuwse technici kunnen zich binnenkort laten bijscholen tot leraar. Mbo-school Scalda en de Zeeuwse vmbo-scholen zetten samen met het bedrijfsleven een opleidingsprogramma op. Op 9 oktober is de eerste lesdag in Vlissingen.
Lees verder

Mooi voorbeeld van innovatiefinanciering! 'Zeeuws Participatiefonds investeert in OOS Energy'.

{rs_bericht.titel}
woensdag 5 september 2018 -
Het Zeeuws Participatiefonds is een participatie aangegaan in OOS Energy. OOS Energy is een Joint Venture opgericht door Léon Overdulve (CEO OOS International B.V.) en Cor Selen en is gevestigd in Serooskerke. Doel van deze investering is een bijdrage te leveren in de aanloopkosten van de door OOS Energy ontwikkelde Multi Activity Unit.
Lees verder

Het is hollen of stilstaan met windmolens

{rs_bericht.titel}
dinsdag 4 september 2018 -
NRC, Esther van Santen-Foto Ries van Wendel de Joode/HH De Sif-fabriek op de Tweede Maasvlakte . Windparkbouwers. Er komen in Europa jaarlijks honderden windturbines op zee bij, maar juist in 2020 worden er weinig opgeleverd. De vraag naar funderingen viel zo bijna stil.
Lees verder

Uitnodiging Mosselparty 13 september 2018

{rs_bericht.titel}
dinsdag 28 augustus 2018 -
Energy Port Zeeland organiseert op 13 september een nazomer-netwerkbijeenkomst met een hapje en een drankje op een stoere locatie in het hart van de offshorewindsector in Vlissingen
Lees verder

Sif kampte met technische problemen en uitstel van enkele grote windmolenparken.

{rs_bericht.titel}
dinsdag 28 augustus 2018 -
De productie bij Sif Holding, producent van funderingspilaren voor windmolens en de olie- en gasindustrie, is in de laatste weken van het afgelopen kwartaal bijna helemaal stilgevallen. Het brutobedrijfsresultaat kwam daardoor in de afgelopen drie maanden uit op slechts €4 mln. Het bedrijf waarschuwde begin dit jaar al voor een sterke teruggang. Sif kampte met technische problemen en uitstel van enkele grote windmolenparken.
Lees verder

Gezonde oesterbank mogelijk in windmolenpark

{rs_bericht.titel}
dinsdag 28 augustus 2018 -
Uit de eerste monitoring en inspectie in het laboratorium van Wageningen Marine Research blijkt dat het mogelijk is om een gezonde oesterbank te laten verrijzen in een windmolenpark op zee. De oesterbank die door Wereld Natuur Fonds, Ark Natuurontwikkeling en Gemini in mei werd geplaatst in windpark Gemini ontwikkelt zich goed volgens de onderzoekers
Lees verder