Vole au Vent Gears Up for Horns Rev 3 TPs

{rs_bericht.titel}
dinsdag 24 juli 2018 -
Jan De Nul’s jack-up Vole au vent has arrived in Vlissingen, the Netherlands, to load the first set of transition pieces and install them on Vattenfall’s Horns Rev 3 wind farm in the Dutch North Sea
Lees verder

UK wind power capacity to nearly double by 2030, industry says

{rs_bericht.titel}
maandag 23 juli 2018 -
The UK's offshore wind power capacity is set to nearly double over the next decade, as a result of a new government initiative, according to the industry. It said that by 2030, between a fifth and a third of the UK's electricity could come from offshore wind power. Thanks to plummeting costs, offshore wind has become an increasingly affordable source of clean energy.
Lees verder

Vlissingse-aannemer-bouwt-onderhoudsbasis-voor-windmolenparken

{rs_bericht.titel}
maandag 23 juli 2018 -
Kwaliteit, veiligheid en prijs. Dat waren de drie eisen die Ørsted stelde aan het aannemersbedrijf dat de onderhoudsbasis van windpark Borssele 1 en 2 gaat bouwen. Het bedrijf dat als beste uit de bus kwam is een vestiging van Cordeel in Vlissingen-Oost. Eind 2018 zal de bouw beginnen. Bron Omroep Zeeland
Lees verder

Meedoen aan de Offshore Wind Innovation Challenge?!

{rs_bericht.titel}
maandag 23 juli 2018 -
De Offshore Wind Challenge daagt innovatieve startups, ondernemers en studenten uit om met oplossingen te komen die binnen korte tijd kunnen worden geïmplementeerd in de offshore wind sector! Waarom?
Lees verder

Exclusieve samenwerking arbeidsmarkt in Offshore sector

{rs_bericht.titel}
woensdag 11 juli 2018 -
Sterke groei offshore windsector heeft gevolgen voor de arbeidsmarkt De wind sector groeit in de nabije toekomst exponentieel - en zeker in de provincie Zeeland - wat directe gevolgen heeft voor de arbeidsmarkt. Momenteel zijn er in Nederland zo’n 4000 mensen werkzaam in de wind sector. In de periode tot 2023 zal de werkgelegenheid naar verwachting groeien naar ruim 12.000.
Lees verder

ALL NRG A/S OPENS NEW OFFICE IN VLISSINGEN

{rs_bericht.titel}
dinsdag 10 juli 2018 -
To further support current and potential customers, ALL NRG will open a new office in Vlissingen, Holland, widening the company’s international presence.
Lees verder

Scalda en Energiebedrijf Ørsted slaan handen ineen

{rs_bericht.titel}
maandag 9 juli 2018 -
Scalda en energiebedrijf Ørsted slaan de handen ineen om studenten en volwassenen te scholen voor onderhoud en andere functies voor windparken op zee.
Lees verder

Elfwegentocht doet Zeeland aan op 5 juli

{rs_bericht.titel}
woensdag 4 juli 2018 -
Morgen, donderdag 5 juli doet de Elfwegentocht Zeeland aan met een bus die op blauwe diesel rijdt. De Elfwegentocht is bedacht door Friese studenten die een duurzame toekomst wensen. In de eerste twee weken van juli laten zij zien dat duurzaam reizen al mogelijk is en komen ze op bezoek bij alle Nederlandse provincies. Elke provincie krijgt daarbij de gelegenheid om te laten zien hoe zij klimaatverandering een halt willen toeroepen.
Lees verder

Orsted krijgt vergunning voor bouw in Vlissingen

{rs_bericht.titel}
zondag 1 juli 2018 -
Het Deense Ørsted mag definitief in de Buitenhaven van Vlissingen de onderhoudsbasis gaan bouwen. Vanaf die plek wordt straks het windpark Borssele 1 en 2 gebouwd en onderhouden.
Lees verder

Eerste deelnemende bedrijven minor 'Offshore Renewable Energy' zijn bekend

{rs_bericht.titel}
dinsdag 19 juni 2018 -
Komende september start de nieuwe minor ‘Offshore Renewable Energy’ aan de HZ University of Applied Sciences in Middelburg, geïnitieerd door het Centre of Expertise Water & Energy. Een bijzondere minor, bijzonder omdat er nog maar heel weinig opleidingen zijn die zo zijn toegespitst op hernieuwbare offshore energie. Maar nog meer in het oog springend, omdat alle lessen verzorgd worden in de vorm van gastcolleges door bedrijven uit de offshore sector. De minor bestaat uit 2 lesblokken van ieder 10 weken, de gastcolleges beslaan 60% van de tijd. De overige 40% zal worden besteed aan het uitwerken van actuele, concrete projecten uit de markt
Lees verder