Oceanwide werft personeel Borssele I & II

{rs_bericht.titel}
woensdag 7 november 2018 -
Tijdens de Energy Platform Zeeland bijeenkomst van 1 november werd officieel bevestigd dat Oceanwide uit Vlissingen de werving gaat verzorgen voor het onderhoudspersoneel voor Borssele I & II.
Lees verder

GeoSea kiest Vlissingen als draaischijf bij bouw windpark Borssele

{rs_bericht.titel}
vrijdag 2 november 2018 -
Bij offshorebedrijf GeoSea staat de telefoon roodgloeiend, sinds bekend werd dat het bedrijf in 2020 de funderingen voor windpark Borssele 1 en 2 maakt en ook de turbines installeert. Donderdag staan in Vlissingen Zeeuwse ondernemers in de rij bij GeoSea. Kunnen we straks spullen of diensten leveren?, is de terugkerende vraag.
Lees verder

Oceanwide uit Vlissingen gaat de werving doen van personeel voor het onderhoud van de windmolenparken Borssele I en II

{rs_bericht.titel}
vrijdag 2 november 2018 -
Het bedrijf Oceanwide uit Vlissingen gaat de werving doen van personeel voor het onderhoud van de windmolenparken Borssele I en II. Dat heeft Ørsted, het bedrijf dat de parken gaat exploiteren, vandaag bekendgemaakt. Ørsted zoekt tientallen monteurs. Ørsted heeft bewust voor een Zeeuws bedrijf gekozen om te werven. De keus viel op Oceanwide, opgericht in 1976, dat gekwalificeerd maritiem en offshore personeel levert.
Lees verder

Windpark Borssele biedt Zeeuwse bedrijven volop kans op werk

{rs_bericht.titel}
woensdag 31 oktober 2018 -
VLISSINGEN - Zeeuwse bedrijven kunnen een flink graantje meepikken van de bouw van windpark Borssele 1 en 2. Ontwikkelaar Ørsted en zijn zes aannemers vertellen donderdag 1 november in Vlissingen wat ze nog nodig hebben. Het windpark dat ruim 22 kilometer uit de Walcherse kust moet verrijzen, zal Zeeland een economische oppepper bezorgen. Met 752 megawatt vermogen, genoeg om een miljoen huishoudens van duurzame stroom te voorzien, krijgt Zeeland één van de grootste windparken ter wereld voor de deur. In 2020 begint de bouw. Daarvoor zijn er dan honderden mensen aan de slag. De komende 25 jaar is er voor onderhoud werk voor 50 tot 100 mensen. Zeeuwse bedrijven denken mee te profiteren.
Lees verder

Inschrijving Innovation Award voor meest vernieuwende offshorewindondernemer geopend

{rs_bericht.titel}
maandag 29 oktober 2018 -
Offshore Wind Innovators organiseert dit jaar voor de tweede keer de Offshore Wind Innovation Award. In samenwerking met Siemens en Van Oord wordt deze prijs op 12 december uitgereikt aan de meest innovatieve ondernemer in deze sector. Start-ups en mkb-ondernemers kunnen zich tot 5 november opgeven.
Lees verder

Sif, EEW SPC, EEW OSB en Bladt Industries leveren funderingen voor Borssele 1+2

{rs_bericht.titel}
donderdag 25 oktober 2018 -
Ørsted heeft de leveranciers gekozen voor de monopiles en transition pieces voor windpark op zee Borssele 1+2. Sif en EEW SPC leveren allebei de helft van de 94 monopiles voor de Siemens Gamesa 6 MW-turbines. Bladt Industries en EEW OSB leveren 35 transition pieces. De overige 24 transition pieces worden later dit jaar gecontracteerd.
Lees verder

Ørsted en haar subcontractors presenteren de planning rondom Borssele I+II

{rs_bericht.titel}
donderdag 25 oktober 2018 -
Uitnodiging ! Energy Port Zeeland organiseert donderdag 1 november een bijeenkomst in het hart van de offshore wind opleidingen, bij WindDock van Scalda. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze bijeenkomst. Henrik Egholm, Windparkontwikkelaar Ørsted,vertelt u over de laatste ontwikkelingen.
Lees verder

'Dex" wint prijs bij North Sea Port op Offshore Energy

{rs_bericht.titel}
woensdag 24 oktober 2018 -
De afgelopen dagen werd de stand van North Sea Port op Offshore Energy zeer druk bezocht. Vijftien Zeeuwse bedrijven presenteerden zich gezamenlijk aan het aanwezige publiek.
Lees verder

Save the Date maandag 26 november 2018

{rs_bericht.titel}
donderdag 18 oktober 2018 -
BREXIT Bent u al goed voorbereid? Informatiebijeenkomst voor het Zeeuwse mkb Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk? Bereid u dan tijdig voor op de BREXIT en hou er rekening mee dat dit veel tijd kost.
Lees verder

SAGRO awarded with decommissioning contract

{rs_bericht.titel}
donderdag 18 oktober 2018 -
After a period of tendering, audits and meetings that started in December 2017, SAGRO has signed the contract for onshore decommissioning of the Tyra Redevelopment phase 4 jackets with offshore heavy lift and pipeline installation contractor Allseas.
Lees verder