MHI Vestas Breaks Double-Digit Ceiling with 10MW Wind Turbine

{rs_bericht.titel}
donderdag 27 september 2018 -
MHI Vestas Offshore Wind has made it official – its V164 turbine platform has broken the double-digit barrier and has now achieved a power rating of 10MW.
Lees verder

Scalda WindDock geslaagd voor de GWO-opleidingsstandaard

{rs_bericht.titel}
donderdag 27 september 2018 -
Door Elian van 't Westeinde . Scalda in Vlissingen heeft de certificering van veiligheidstrainingen voor de windenergie succesvol afgerond en is daarmee de eerste ROC in Nederland die voldoet aan de standaard van de Global Wind Organisation (GWO).
Lees verder

Een aanrechtblad van gerecyclede rotorbladen

{rs_bericht.titel}
donderdag 27 september 2018 -
Door Elian van 't Westeinde. Na jaren van onderzoek verrast Demacq Recycling International de markt met een innovatieve vinding. De nieuwe loot in de windenergiesector geeft afgeschreven bladen van windmolens een tweede leven. ,,Een uniek concept dat bijdraagt aan de circulaire economie’’, volgens Cora Burger en Alla Swets, de eigenaren van het bedrijf.
Lees verder

Jasper Vis vertrekt per 1 oktober 2018 als directeur Nederland van Ørsted. Hij wordt opgevolgd door Steven Engels.

{rs_bericht.titel}
woensdag 26 september 2018 -
Jasper Vis vertrekt per 1 oktober 2018 als directeur van Orsted Nederland. Hij wordt opgevolgd door Steven Engels. De nauwe samenwerking tussen Vis en Engels tijdens de laatste vier jaar heeft geleid tot een succesvolle toetreding tot de Nederlandse markt door Orsted Wind Power.
Lees verder

Nieuws van North Sea Port

{rs_bericht.titel}
dinsdag 25 september 2018 -
Het bruist van de activiteiten in het havengebied! foto Peter Geertse, North Sea Port en Jan Nielsen, ALL NRG
Lees verder

Veilig werken moet zeker in de windenergie vanzelfsprekend zijn

{rs_bericht.titel}
maandag 24 september 2018 -
Wavewind. ‘We werken veilig, of we werken niet’ geldt bij veel bedrijven als slogan. Dat zo’n uitspraak geen loze kreet is, maar echt inhoud heeft, beseft niet iedereen. Ook bij het bouwen van offshore windmolenparken is veiligheid letterlijk van levensbelang. Bovendien lopen aannemers kans opdrachten te missen, als ze hun zaken qua veilig werken niet op orde hebben. Door Elian van 't Westeinde
Lees verder

Huisvesting voor toestroom werknemers offshore windindustrie  

{rs_bericht.titel}
maandag 24 september 2018 -
Door Elian van 't Westeinde. Hoe groot is de behoefte aan huisvesting voor arbeidsmigranten met de komst van de offshore windenergie in de Zeeuwse havens? Om deze vraag te beantwoorden roept Impuls Zeeland bedrijven in de sector op aan te geven hoeveel en welke huisvesting ze de komende jaren verwachten nodig te hebben.
Lees verder

Donderdag 27 september 15.30-20.00 uur opening nieuw HZ UAS gebouw in Middelburg, Wees Welkom!

{rs_bericht.titel}
vrijdag 21 september 2018 -
In augustus verhuisde de Delta Academy van de HZ University of Applied Sciences van Vlissingen naar Middelburg. En het projectbureau van Energy Port Zeeland verhuisde mee naar dat prachtige mooie pand aan Het Groene Woud 1. Aankomende donderdag 27 september nodigen wij je graag uit om een kijkje te komen nemen in het nieuwe pand van de HZ UAS in Middelburg, waar wij vanaf nu kantoor houden.
Lees verder

Start trainingen windenergietechniek

{rs_bericht.titel}
dinsdag 11 september 2018 -
Acht deelnemers telt de training BTT (Basic Technical Training) en BST (Basic Safety Training) WindDock die maandag 10 september voor de eerste keer startte. Scalda en de Ruyter Training & Consultancy verzorgen deze twee weken durende basistrainingen aan de studenten van Scalda, The Windtechnicians (Deinco), Atlas Professionals en VEMA power.
Lees verder

Zeeuws beroepsonderwijs leidt zelf leraren op

{rs_bericht.titel}
maandag 10 september 2018 - Zeeuwse technici kunnen zich binnenkort laten bijscholen tot leraar. https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/zeeuws-beroepsonderwijs-leidt-zelf-leraren-op~a85e3b03/
Zeeuwse technici kunnen zich binnenkort laten bijscholen tot leraar. Mbo-school Scalda en de Zeeuwse vmbo-scholen zetten samen met het bedrijfsleven een opleidingsprogramma op. Op 9 oktober is de eerste lesdag in Vlissingen.
Lees verder