Drie bedrijven gaan innovatie windpark Borssele V bouwen

{rs_bericht.titel}
woensdag 7 november 2018 -
Midden in windpark Borssele wordt innovatiepark Borssele V gebouwd. Borssele V bestaat straks uit twee turbines, die samen 19MW aan energie leveren, voldoende om 25.000 huishoudens van stroom te voorzien. Het is daarmee het kleinste windpark van de vijf die voor de Zeeuwse kust worden gebouwd.
Lees verder

Atlas Professionals wint wervingscontract voor Siemens Gamesa Nederland

{rs_bericht.titel}
woensdag 7 november 2018 -
Atlas Professionals heeft een contract van twee jaar gewonnen voor het leveren van een breed scala aan personeel aan de Nederlandse vestiging van Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE).
Lees verder

Nieuwe mijlpaal Deutsche Bucht offshore wind project

{rs_bericht.titel}
woensdag 7 november 2018 -
Smulders, optredend namens de JV Iemants-Eiffage, heeft een volgende stap bereikt bij de realisatie van het substation voor het Deutsche Bucht offshore windpark. Tien maanden na de start van de bouw in januari 2018 op de werf van Damen Shiprepair Vlissingen, is onlangs de topside van het substation naar buiten gereden
Lees verder

Officiële opening Winddock

{rs_bericht.titel}
woensdag 7 november 2018 -
Voorafgaand aan de Energy Port Zeeland bijeenkomst op 1 november 2018 vond de officiële opening van WindDock, Opleiding en Training, plaats.
Lees verder

Sagro wint decommissioning contract

{rs_bericht.titel}
woensdag 7 november 2018 -
Behalve offshore wind zijn er nog meer sectoren binnen de offshore industrie die veel kansen bieden. Zo maakte Sagro onlangs bekend dat zij een decommissioning contract heeft gewonnen wat ze zal uitvoeren op haar terminal in Vlissingen-Oost.
Lees verder

Oceanwide werft personeel Borssele I & II

{rs_bericht.titel}
woensdag 7 november 2018 -
Tijdens de Energy Platform Zeeland bijeenkomst van 1 november werd officieel bevestigd dat Oceanwide uit Vlissingen de werving gaat verzorgen voor het onderhoudspersoneel voor Borssele I & II.
Lees verder

GeoSea kiest Vlissingen als draaischijf bij bouw windpark Borssele

{rs_bericht.titel}
vrijdag 2 november 2018 -
Bij offshorebedrijf GeoSea staat de telefoon roodgloeiend, sinds bekend werd dat het bedrijf in 2020 de funderingen voor windpark Borssele 1 en 2 maakt en ook de turbines installeert. Donderdag staan in Vlissingen Zeeuwse ondernemers in de rij bij GeoSea. Kunnen we straks spullen of diensten leveren?, is de terugkerende vraag.
Lees verder

Oceanwide uit Vlissingen gaat de werving doen van personeel voor het onderhoud van de windmolenparken Borssele I en II

{rs_bericht.titel}
vrijdag 2 november 2018 -
Het bedrijf Oceanwide uit Vlissingen gaat de werving doen van personeel voor het onderhoud van de windmolenparken Borssele I en II. Dat heeft Ørsted, het bedrijf dat de parken gaat exploiteren, vandaag bekendgemaakt. Ørsted zoekt tientallen monteurs. Ørsted heeft bewust voor een Zeeuws bedrijf gekozen om te werven. De keus viel op Oceanwide, opgericht in 1976, dat gekwalificeerd maritiem en offshore personeel levert.
Lees verder

Windpark Borssele biedt Zeeuwse bedrijven volop kans op werk

{rs_bericht.titel}
woensdag 31 oktober 2018 -
VLISSINGEN - Zeeuwse bedrijven kunnen een flink graantje meepikken van de bouw van windpark Borssele 1 en 2. Ontwikkelaar Ørsted en zijn zes aannemers vertellen donderdag 1 november in Vlissingen wat ze nog nodig hebben. Het windpark dat ruim 22 kilometer uit de Walcherse kust moet verrijzen, zal Zeeland een economische oppepper bezorgen. Met 752 megawatt vermogen, genoeg om een miljoen huishoudens van duurzame stroom te voorzien, krijgt Zeeland één van de grootste windparken ter wereld voor de deur. In 2020 begint de bouw. Daarvoor zijn er dan honderden mensen aan de slag. De komende 25 jaar is er voor onderhoud werk voor 50 tot 100 mensen. Zeeuwse bedrijven denken mee te profiteren.
Lees verder

Inschrijving Innovation Award voor meest vernieuwende offshorewindondernemer geopend

{rs_bericht.titel}
maandag 29 oktober 2018 -
Offshore Wind Innovators organiseert dit jaar voor de tweede keer de Offshore Wind Innovation Award. In samenwerking met Siemens en Van Oord wordt deze prijs op 12 december uitgereikt aan de meest innovatieve ondernemer in deze sector. Start-ups en mkb-ondernemers kunnen zich tot 5 november opgeven.
Lees verder