TNO, KNMI en Whiffle lanceren nieuwe Dutch Offshore Wind Atlas

{rs_bericht.titel}
vrijdag 18 januari 2019 - Het ECN part of TNO, KNMI en Whiffle consortium heeft de nieuwe en verbeterde Dutch Offshore Wind Atlas vrijgegeven. Het bevat een ongekend detailniveau, waar de wind tot een hoogte van 600 meter in kaart wordt gebracht en waar het dagelijkse ritme van de wind goed wordt gevat.

Maasvlakte testlocatie voor krachtigste windturbine ter wereld

{rs_bericht.titel}
donderdag 17 januari 2019 -
GE Renewable Energy en Future Wind (een joint venture van Pondera Development en SIF) gaan deze zomer het eerste prototype van 's werelds grootste windturbine, de Haliade-X 12 MW, op de Maasvlakte installeren.
Lees verder

Eerste paal voor onderhoudsbasis windparkbouwer Ørsted in North Sea Port – bekijk de video

{rs_bericht.titel}
woensdag 19 december 2018 -
Op dinsdag 11 december 2018 schroefde Ørsted de eerste paal van de onderhoudsbasis voor hun windparken in Vlissingen in North Sea Port de grond in.
Lees verder

Energy Port Zeeland Jaarverslag 2018

{rs_bericht.titel}
woensdag 19 december 2018 -
Foto Aart Bos. Energy Port Zeeland Jaarverslag 2018. Na de start in 2017 heeft Platform Energy Port Zeeland het afgelopen jaar een forse ontwikkeling doorgemaakt. Mede op initiatief van het Platform zijn diverse activiteiten op poten gezet om Zeeland verder te profileren als offshore cluster. In bijgaand jaarverslag treft u een overzicht van de activiteiten in 2018 aan.
Lees verder

Ørsted Back at Bladt for More Borssele Steel

{rs_bericht.titel}
maandag 10 december 2018 -
Bladt Industries has secured a contract to build additional 24 transition pieces for Ørsted’s Borssele 1 and 2 offshore wind farm in the Dutch North Sea.
Lees verder

Openstelling windpark Hollandse Kust Zuid III en IV opnieuw subsidieloos

{rs_bericht.titel}
dinsdag 4 december 2018 -
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt opnieuw een procedure open om zonder subsidie een windpark in de Noordzee te bouwen en te exploiteren. De openstelling is voor de kavels III en IV van het windenergiegebied Hollandse Kust (zuid).
Lees verder

Ørsted has raised its 2025 offshore wind target from 11-12GW to 15GW as part of the group’s development plan to invest DKK 200 billion (approximately EUR 26.8 billion) in renewable energy in the next seven years.

{rs_bericht.titel}
maandag 3 december 2018 -
bron OffshoreWind.biz - Orsted Investments in offshore wind are expected to constitute 75-85% of the DKK 200 billion program, which was approved by company’s Board of Directors on 28 November. “We expect the global market for renewable energy to more than triple towards 2030. As one of the leading companies within renewable energy, Ørsted has a strong platform to take part in this build-out. Today, our portfolio consists of 11.9GW of offshore and onshore wind farms and biomass-fired combined heat and power plants that are either in production, under construction or have been given final investment decision (FID),” Ørsted’s CEO and President Henrik Poulsen said.
Lees verder

Energiedienstverlener EnAppSys opent kantoor in Terneuzen

{rs_bericht.titel}
maandag 3 december 2018 -
EnAppSys, een Brits bedrijf dat market intelligence voor energiehandelaren verzorgt, opent een Nederlands kantoor. Na de opening van een kantoor in Londen eerder dit jaar, wordt nu ook de Europese tak van het bedrijf uitgebreid.
Lees verder

Doorstart VDS Staalbouw mislukt

{rs_bericht.titel}
maandag 19 november 2018 -
Een doorstart van het failliete VDS Staalbouw in Vlissingen-Oost is mislukt. Van de 80 personeelsleden heeft een flink deel een andere baan gevonden. Een deel zoekt nog werk. De bedrijfsgebouwen aan de Estlandweg zijn overgenomen door de eigenaar/verhuurder, Stichting Administratiekantoor Van Hee Beheer in Nieuwdorp. Dat meldt curator Benne van Leeuwen van VLDW Advocaten in Goes. ,,De eigenaar gaat een nieuwe invulling geven aan de VDS-panden in Vlissingen.” Een beperkt aantal personeelsleden van VDS kan er aan de slag.
Lees verder

NOS: Bouw windmolenpark op zee van start, met turbines hoger dan de Euromast

{rs_bericht.titel}
zondag 18 november 2018 -
Komende maand strijkt het Deense energiebedrijf Ørsted neer in Vlissingen voor de bouw van de eerste van een serie grote windmolenparken voor de Nederlandse kust. Die parken moeten een einde maken aan de achterstand die Nederland heeft in de ontwikkeling van duurzame elektriciteit. Zowel de omvang van het windpark als de windturbines worden - even - de grootste ter wereld. Die grootte is geen doel op zich maar zorgt ervoor dat wind op zee steeds goedkoper wordt.
Lees verder