Openstelling windpark Hollandse Kust Zuid III en IV opnieuw subsidieloos

{rs_bericht.titel}
dinsdag 4 december 2018 -
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt opnieuw een procedure open om zonder subsidie een windpark in de Noordzee te bouwen en te exploiteren. De openstelling is voor de kavels III en IV van het windenergiegebied Hollandse Kust (zuid).
Read more

Ørsted has raised its 2025 offshore wind target from 11-12GW to 15GW as part of the group’s development plan to invest DKK 200 billion (approximately EUR 26.8 billion) in renewable energy in the next seven years.

{rs_bericht.titel}
maandag 3 december 2018 -
bron OffshoreWind.biz - Orsted Investments in offshore wind are expected to constitute 75-85% of the DKK 200 billion program, which was approved by company’s Board of Directors on 28 November. “We expect the global market for renewable energy to more than triple towards 2030. As one of the leading companies within renewable energy, Ørsted has a strong platform to take part in this build-out. Today, our portfolio consists of 11.9GW of offshore and onshore wind farms and biomass-fired combined heat and power plants that are either in production, under construction or have been given final investment decision (FID),” Ørsted’s CEO and President Henrik Poulsen said.
Read more

Energiedienstverlener EnAppSys opent kantoor in Terneuzen

{rs_bericht.titel}
maandag 3 december 2018 -
EnAppSys, een Brits bedrijf dat market intelligence voor energiehandelaren verzorgt, opent een Nederlands kantoor. Na de opening van een kantoor in Londen eerder dit jaar, wordt nu ook de Europese tak van het bedrijf uitgebreid.
Read more

Doorstart VDS Staalbouw mislukt

{rs_bericht.titel}
maandag 19 november 2018 -
Een doorstart van het failliete VDS Staalbouw in Vlissingen-Oost is mislukt. Van de 80 personeelsleden heeft een flink deel een andere baan gevonden. Een deel zoekt nog werk. De bedrijfsgebouwen aan de Estlandweg zijn overgenomen door de eigenaar/verhuurder, Stichting Administratiekantoor Van Hee Beheer in Nieuwdorp. Dat meldt curator Benne van Leeuwen van VLDW Advocaten in Goes. ,,De eigenaar gaat een nieuwe invulling geven aan de VDS-panden in Vlissingen.” Een beperkt aantal personeelsleden van VDS kan er aan de slag.
Read more

NOS: Bouw windmolenpark op zee van start, met turbines hoger dan de Euromast

{rs_bericht.titel}
zondag 18 november 2018 -
Komende maand strijkt het Deense energiebedrijf Ørsted neer in Vlissingen voor de bouw van de eerste van een serie grote windmolenparken voor de Nederlandse kust. Die parken moeten een einde maken aan de achterstand die Nederland heeft in de ontwikkeling van duurzame elektriciteit. Zowel de omvang van het windpark als de windturbines worden - even - de grootste ter wereld. Die grootte is geen doel op zich maar zorgt ervoor dat wind op zee steeds goedkoper wordt.
Read more

Uitnodiging Brexit informatiebijeenkomst voor Zeeuwse MKB

{rs_bericht.titel}
donderdag 8 november 2018 -
Brexit kan een grote impact hebben op ú als ondernemer zowel als u nu zaken doet met het Verenigd Koninkrijk of als u kansen ziet in de Brexit. Een goede voorbereiding is belangrijk.
Read more

Lancering #Talent For Energy

{rs_bericht.titel}
donderdag 8 november 2018 -
Gisteren werd in Zeeland #TalentForEnergy gelanceerd. De eerste jongeren community voor de windenergiesector. De Zeeuwse minorstudenten Offshore Renewable Energy van de HZ University of Applied Sciences en Scalda Winddock studenten ondertekenden een pledge om ambassadeur te zijn voor de windsector. De nieuwe ambassadeurs zullen o.a. gastlessen gaan verzorgen op basis- en middelbare scholen om jongeren in een vroeg stadium kennis te laten maken met duurzaamheid en techniek, met een focus op windenergie.
Read more

Hoogtevreestest doorstaan: door naar de volgende stap

{rs_bericht.titel}
woensdag 7 november 2018 -
Als de ogen van Reindert Hoeksema (31) goed genoeg waren geweest, vloog hij nu als piloot de wereld over. Maar het alternatief, een studie luchtvaarttechnologie in Delft, brengt hem ook dicht bij zijn passie.
Read more

Zeeland is leidend op het gebied van offshore wind

{rs_bericht.titel}
woensdag 7 november 2018 -
Op woensdag 10 oktober jl. bracht een brede delegatie van de ministeries van Economische Zaken & Klimaat, Infrastructuur & Water, plus medewerkers van de agentschappen Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Rijkswaterstaat (RWS) een bezoek aan Zeeland.
Read more

Sluit u aan bij het Fieldlab Zephyros

{rs_bericht.titel}
woensdag 7 november 2018 -
Eerder hebben we u al geïnformeerd over Fieldlab Zephyros. Als offshore cluster mag het Zeeuwse bedrijfsleven niet ontbreken bij dit initiatief.
Read more

Copyright © Energy Port Zeeland 2018 | Privacy policy