Studieproject Greenports van start

{rs_bericht.titel}
vrijdag 15 februari 2019 - Met een startvergadering in Brussel is het studieproject ‘Greenports’ van start gegaan. Het project onderzoekt de mogelijkheden van grootschalige omzetting van windenergie naar waterstof (H2) in een havenomgeving.

Syndus Group maakt netwerk toekomstbestendig

{rs_bericht.titel}
vrijdag 15 februari 2019 - De Zeeuwse Syndus Group heeft zijn campusnetwerk gemoderniseerd met Juniper Networks geïmplementeerd door systeemintegrator iVenture uit Breskens. Het doel was om de betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging te verbeteren.

Offshore wind groeit in Europa met 18%

{rs_bericht.titel}
donderdag 7 februari 2019 - WindEurope heeft deze week haar statistieken over 2018 gepresenteerd. In Europa groeide het aantal offshore windparken met 2,6GW. Een stijging van 18%. Vijftien nieuwe parken werden operationeel waarbij het aandeel van de UK en Duitsland het grootste was (1,3GW en 969MW). Europa telt nu 105 offshore windparken in elf landen met een totale capaciteit van 18,5GW. Dit is ongeveer 10% van de totaal geïnstalleerde Europese capaciteit. De rest wordt opgewekt door onshore windmolens.

Demacq wil naar Thermphos-terrein

{rs_bericht.titel}
dinsdag 29 januari 2019 - Het Vlissingse bedrijf Demacq Recycling International toont belangstelling voor de zogenaamde 'kathedraal’ op het terrein van de failliete fosforfabriek Thermpos. Demacq wil er een grote installatie opbouwen voor het verwerken van composiet van onder meer windmolenbladen tot nieuwe grondstoffen.

Nederlandse windenergie brancheorganisaties NWEA en HHWE fuseren

{rs_bericht.titel}
dinsdag 29 januari 2019 - De brancheverenigingen Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) en Holland Home of Wind Energy (HHWE) werken sinds de zomer van 2018 intensief samen om de exportactiviteiten van de Nederlandse windsector steviger op de kaart te zetten. Deze samenwerking is nu ook formeel bekrachtigd door het ondertekenen van een intentieverklaring voor een fusie in 2020.

Update Fieldlab ZEPHYROS & Save-the-date 18 april

{rs_bericht.titel}
vrijdag 25 januari 2019 - De Kick-off van het WCM innovatie Fieldlab Zephyros is inmiddels een jaar geleden. Iedereen die bij de Zephyros-aftrap was of die onderweg was, zal zich de dag herinneren vanwege de zeer zware storm die over Nederland trok. Hoe toepasselijk bij de start van een windenergie project.

Gould Services naar Binnenhaven Vlissingen

{rs_bericht.titel}
donderdag 24 januari 2019 - Het offshore windbedrijf Gould Services wil zich vestigen in Vlissingen. Het bedrijf, dat zich bezighoudt met transport over water van werknemers en materiaal voor de aanleg en het onderhoud van windmolenparken, gaat in de Eerste Binnenhaven een kantoor, magazijn en een logies voorziening voor medewerkers neerzetten. Dat levert zo'n dertig arbeidsplaatsen op.

Studenten Bouwkunde Scalda bezoeken project Ørsted

{rs_bericht.titel}
woensdag 23 januari 2019 - Afgelopen maandag zijn derdejaars MBO-studenten van Scalda Vlissingen gestart aan hun project over utiliteitsbouw.  Hiervoor hebben zij een bezoek gebracht aan de bouw van de onderhoudsbasis van Ørsted in Vlissingen.

Peterson Offshore Passagiers Terminal viert 100ste vlucht

{rs_bericht.titel}
dinsdag 22 januari 2019 - Op 3 Januari 2019 heeft de 100e offshore vlucht plaatsgevonden vanaf de Peterson Offshore Passenger Terminal op Vliegveld Midden-Zeeland. Deze, voor de regio nieuwe, activiteit is gestart omdat Van Oord Offshore Wind B.V. een dienstverlener zocht welke de expertise heeft om hun Offshore passagiers vanuit Zeeland te vervoeren naar het te bouwen East Anglia One windmolenpark.

14 Februari Matchmaking Day 2019 TKI Wind op Zee

{rs_bericht.titel}
maandag 21 januari 2019 - Ieder jaar organiseert TKI Wind op Zee in februari haar Matchmaking Day in februari. Tijdens deze dag, dit keer op donderdag 14 februari in TivoliVredenburg aan de Vredenburgkade 11 in Utrecht, ontmoet u toonaangevende spelers uit de wind op zee sector, krijgt u informatie over de de tenders in 2019 en hoort u resultaten van TKI Wind op Zee projecten.

Copyright © Energy Port Zeeland 2018 | Privacy policy