Sluit u aan bij het Fieldlab Zephyros

Sluit u aan bij het Fieldlab Zephyros
woensdag 7 november 2018 -

Eerder hebben we u al geïnformeerd over Fieldlab Zephyros. Als offshore cluster mag het Zeeuwse bedrijfsleven niet ontbreken bij dit initiatief.

Zephyros is een zogenaamd smart-maintenance innovatieprogramma met als doel een substantiële bijdrage te leveren aan een slimmere Operate & Maintain (O&M) operatie de offshore wind industrie. Slimmer waardoor minder downtime zal plaatsvinden en minder mensen naar een windpark gestuurd hoeven worden.

De aanpak hiervoor richt zich op het vormen van consortia van bedrijven, opleidingen en kennisinstellingen rondom slimme (innovatieve) oplossingen die bijdragen aan genoemde doelstellingen. Hierdoor worden ideeën (door-) ontwikkeld om vervolgens eerst op kleine schaal in een gecontroleerde omgeving (fieldlab) en daarna op grotere schaal (live) getest te worden. Succesvolle ideeën worden vervolgens door de deelnemende bedrijven naar de markt gebracht. Op deze manier wordt bijgedragen aan het succes van die bedrijven en de sector als geheel. Inmiddels zijn al enkele innovatie domeinen bepaald waarbinnen innovatieprojecten ontwikkeld gaan worden.

Provincie Zeeland juicht dit initiatief sterk toe en heeft een kennis & innovatie ontwikkelvoucher toegekend voor een financiële bijdrage aan de opstart van Zephyros. Ook het Centre of Expertise Water & Energie (en dus ook HZ en Scalda) is sterk betrokken bij dit initiatief. Het bedrijfsleven blijft hier wat bij achter. Vandaar hierbij de oproep aan te haken bij Zephyros en deel te gaan nemen. Dit kan door aan te sluiten bij de initiatieven die momenteel opgestart worden maar ook door een eigen idee in te brengen en de basis te laten vormen van een nieuw innovatieproject binnen Zephyros.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Ferry Visser, programmaleider van Zephyros, via 06 19288256 of  fv@worldclassmaintenance.com

Reageren?

< Terug naar het overzicht