Peterson Offshore Passagiers Terminal viert 100ste vlucht

Peterson Offshore Passagiers Terminal viert 100ste vlucht
dinsdag 22 januari 2019 - Op 3 Januari 2019 heeft de 100e offshore vlucht plaatsgevonden vanaf de Peterson Offshore Passenger Terminal op Vliegveld Midden-Zeeland. Deze, voor de regio nieuwe, activiteit is gestart omdat Van Oord Offshore Wind B.V. een dienstverlener zocht welke de expertise heeft om hun Offshore passagiers vanuit Zeeland te vervoeren naar het te bouwen East Anglia One windmolenpark.

Begin 2018 is het contract voor het faciliteren van bemanningswisselingen offshore getekend met helikopter operator NHV. Dit met gebruikmaking van de Peterson passagiers terminal op het vliegveld. Dankzij de hulp van de directie van Vliegveld Midden-Zeeland en de positieve instelling bij de overige betrokkenen is het gelukt om op 24 april 2018 de eerste commerciële helikoptervlucht plaats te laten vinden. Op bijna wekelijkse basis worden er vluchten uitgevoerd om bemanningswisselingen uit te kunnen voeren op de werkschepen Bokalift I en tot voor kort,  Olympic Taurus.

Bemanningsleden afkomstig van over de hele wereld worden door Van Oord's Crewing Department verzameld in de passagiersterminal van Peterson op het vliegveld. Samen met lokale partners Ovet Shipping en Delta Safe Security worden de passagiers door Peterson voorbereid op de vlucht, dit volgens de hoogste veiligheidsstandaarden geldend in de offshore industrie. “Hoewel NHV zijn passagiers vooral een veilige en efficiënte vlucht wil aanbieden, vinden we het ook belangrijk om hen een comfortabele ervaring te bieden voor en na hun vlucht. Met Vliegveld Midden-Zeeland en Peterson hebben we sterke partners gevonden die er net zo over denken. NHV is dan ook verheugd deze mijlpaal samen met hen te mogen vieren”, zegt NHV’s Base Manager Caspar Westerman.

Door de opgedane ervaring zijn alle betrokken partijen klaar voor de toekomst en voor het assisteren bij nieuwe projecten, zoals de bouw van de Borssele windmolenparken, en de onderhoudsfase die daar op volgt.

Reageren?

< Terug naar het overzicht