Gould Services naar Binnenhaven Vlissingen

Gould Services naar Binnenhaven Vlissingen
donderdag 24 januari 2019 - Het offshore windbedrijf Gould Services wil zich vestigen in Vlissingen. Het bedrijf, dat zich bezighoudt met transport over water van werknemers en materiaal voor de aanleg en het onderhoud van windmolenparken, gaat in de Eerste Binnenhaven een kantoor, magazijn en een logies voorziening voor medewerkers neerzetten. Dat levert zo'n dertig arbeidsplaatsen op.

Het offshorebedrijf heeft nu al een kantoor en loods in Middelburg, daar werken nu twaalf medewerkers. Die verhuizen mee naar Vlissingen en daar komen de dertig nieuwe arbeidsplaatsen bovenop. 


Het voormalige marineterrein

De beoogde nieuwe locatie betreft een perceel van zo'n 6.000m2 aan de Eerste Binnenhaven in Vlissingen. Gould Services gaat daar ook een deel van de kade, zo'n 170 meter, in gebruik nemen voor het afmeren van de schepen die voor het vervoer zorgen.

De logiesfaciliteiten op het terrein zijn specifiek bedoeld voor de werknemers die op zee werken aan windmolenparken, zowel tijdens de bouw van de windmolens als bij het onderhoud. Die werknemers zullen telkens gemiddeld één tot twee dagen op de locatie in Vlissingen verblijven, bijvoorbeeld bij het wisselen van diensten of als ze bij te slecht weer moeten wachten tot ze naar een windmolenpark gebracht kunnen worde. (bron Omroep Zeeland)

Reageren?

< Terug naar het overzicht