Demacq wil naar Thermphos-terrein

Demacq wil naar Thermphos-terrein
dinsdag 29 januari 2019 - Het Vlissingse bedrijf Demacq Recycling International toont belangstelling voor de zogenaamde 'kathedraal’ op het terrein van de failliete fosforfabriek Thermpos. Demacq wil er een grote installatie opbouwen voor het verwerken van composiet van onder meer windmolenbladen tot nieuwe grondstoffen.

Het twee jaar geleden opgerichte bedrijf heeft al een vestiging in de Deense haven Grenaa waar Demacq windmolenbladen verwerkt. Momenteel is het bedrijf in Vlissingen gevestigd aan de Andorraweg, maar wil nu dus in Zeeland opschalen. 

Vooral de verwerking van rotorbladen zal naar verwachting een hoge vlucht nemen. Demacq meldt dat volgens TNO in 2020 4.500 wieken in Europa zullen worden vervangen en in 2030 bijna 10.000. Bij Demacq zullen eerst de verschillende materialen van de wieken worden gescheiden.Van de composietmaterialen wordt vervolgens een nieuwe grondstof gemaakt. Dit zogeheten recyclaat kan in diverse producten worden toegepast zoals in beton, brugdelen en meubels.

Reageren?

< Terug naar het overzicht