Agenda

Agenda Platform Energy Port Zeeland

Onderstaand vindt u de bijeenkomsten die door het het Platform Energy Port Zeeland worden georganiseerd of andere interessante bijeenkomsten omtrent offshore wind. Wilt u meer infomatie over een bijeenkomst, klik op de uitnodiging en meldt u aan!

Uitnodiging Factfinding Trip TenneT

Op 20 juni 2018 organiseert Energy Port Zeeland een FACTFINDING TRIP naar TENNET ; Hoogspanningsstation Borssele wordt uitgebreid en er komt een nieuw transformatorstation bij op het terrein van het bestaande station. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende capaciteit is op het Nederlandse elektriciteitsnet en om toekomstige windparken op de Noordzee aan te sluiten op het landelijke hoogspanningsnet. Met deze aansluiting van nieuwe windparken op de Noordzee, via het ontwikkelen en realiseren van het net op zee, draagt TenneT bij aan de realisatie van het Energieakkoord. Daarmee wil de Nederlandse overheid onder meer het aandeel windenergie in onze energiemix aanzienlijk vergroten.

 

Op 20 juni organiseert Platform Energy Port Zeeland daarom een bezoek aan TenneT * en reizen we gezamenlijk per bus naar het Offshore Windgebied Borsele. U kunt in- en uitstappen in Vlissingen en Middelburg

Programma  

13.15 uur Vertrek per bus vanaf Vlissingen CS

13.25 uur Vertrek per bus vanaf  Middelburg ZEP, t.h.v. Mini Mundi

14:00 uur Welkom

14:15 uur Start presentatie voor 15 personen.

14:15 uur Bezoek werklocatie transformatorstation voor 15 personen, PMB  verplicht.

14:15 uur Bezoek aanlandingsplaats voor 15 personen, per bus

14:45 uur Wisseling van groepen

15.15 uur Wisseling van groepen

15:45 uur Afsluiting

16.15 uur vertrek naar Middelburg en Vlissingen

U dient zelf een veiligheids-hes, jas en schoenen mee te nemen. Ook bij warm weer is been bedekkende kleding verplicht.

*TenneT zorgt ervoor dat de toekomstige windparken op de Noordzee worden aangesloten op het Nederlandse elektriciteitsnet. Bij de netaansluiting van het toekomstige windpark Borssele gaat het om een verbinding van 1400 megawatt (MW), bestaande uit twee verbindingen van elk 700 MW. 

Deelname is gratis maar beperkt, er  is plaats voor maximaal 45 personen. Plaatsen worden toegewezen op volgorde van inschrijving en maximaal 1 persoon per bedrijf. Voor annuleringen binnen 48 uur voor aanvang van de Factfinding trip en no shows wordt een bedrag van € 100 per persoon in rekening gebracht.

Met vriendelijke groet,

Team Energy Port Zeeland

 

klik hier voor aanmelden