Agenda

Agenda Platform Energy Port Zeeland

Onderstaand vindt u de bijeenkomsten die door het het Platform Energy Port Zeeland worden georganiseerd of andere interessante bijeenkomsten omtrent offshore wind. Wilt u meer infomatie over een bijeenkomst, klik op de uitnodiging en meldt u aan!

Drukbezochte bijeenkomst brengt Borssele bouwers in contact met Zeeuws bedrijfsleven

Donderdag 1 november organiseerde Platform Energy Port Zeeland weer een bijeenkomst. Dit keer bij Scalda in Vlissingen. Deze was niet alleen vanwege de grote belangstelling, maar ook vanwege de interessante presentaties en de mogelijkheden die daaruit naar voren kwamen, voor het Zeeuwse bedrijfsleven een groot succes

Een groot aantal van de hoofdaannemers die door Ørsted zijn aangewezen om het Borssele I & II offshore windpark te bouwen, presenteerden zich deze middag aan een geïnteresseerd publiek dat bestond uit meer dan 175 mensen van vele bedrijven en organisaties van binnen en buiten Zeeland. Ook konden de aanwezigen kennis maken met Ørsted’s nieuwe directeur Nederland, Steven Engels.

De presentaties van de diverse aannemers maakten duidelijk dat de aanleg van het windpark veel werk kan opleveren voor Zeeland. Er zal behoefte zijn aan een breed pakket aan diensten variërend van het schoonmaken van bedrijfskleding tot aan het leveren van kade faciliteiten. Ook Ørsted benadrukte nog eens dat de intentie bestaat om daar waar mogelijk gebruik te maken van regionale partijen. Als recent voorbeeld hiervan gaf bouwbedrijf Cordeel uitleg over de nieuwe onderhoudsbasis die zij voor Ørsted gaan bouwen aan de Buitenhaven. Ook maakte het Vlissingse bedrijf Oceanwide bekend dat het de werving van personeel voor Ørsted gaat verzorgen.

Energy Port Zeeland wil een platform zijn waarin overheid, onderwijs en bedrijfsleven elkaar vinden en samen optrekken om de positie van Zeeland als offshore cluster verder uit te bouwen. Een van de uitdagingen hierbij is het vinden en behouden van goed geschoolde technici die de komende jaren moeten gaan helpen bij de bouw, maar vooral ook bij het onderhoud van de parken. In het kader hiervan werd aan het begin van de bijeenkomst het nieuwe WindDock van Scalda officieel geopend door Gedeputeerde Jo Annes de Bat