Agenda

Agenda Platform Energy Port Zeeland

Onderstaand vindt u de bijeenkomsten die door het het Platform Energy Port Zeeland worden georganiseerd of andere interessante bijeenkomsten omtrent offshore wind. Wilt u meer infomatie over een bijeenkomst, klik op de uitnodiging en meldt u aan!

Agenda

Alle partners
 • Drukbezochte bijeenkomst brengt Borssele bouwers in contact met Zeeuws bedrijfsleven

  Donderdag 1 november organiseerde Platform Energy Port Zeeland weer een bijeenkomst. Dit keer bij Scalda in Vlissingen. Deze was niet alleen vanwege de grote belangstelling, maar ook vanwege de interessante presentaties en de mogelijkheden die daaruit naar voren kwamen, voor het Zeeuwse bedrijfsleven een groot succes
 • presentaties bijeenkomst Energy Port Zeeland 1 november

  Wie doet wat? Inmiddels is bekend welke hoofdaannemers Ørsted heeft aangewezen voor de aanleg van het Borssele I & II windpark. Hieronder zetten we ze nog even voor u op een rij
 • Foto's bijeenkomst Energy Port Zeeland 01-11-18

  HIer treft u een selectie aan van de foto's die zijn gemaakt door team Scalda en door Aart Bos
 • Uitnodiging netwerkbijeenkomst Energy Port Zeeland

  01-11-18 Uitnodiging ! Energy Port Zeeland organiseert donderdag 1 november een bijeenkomst in het hart van de offshore wind opleidingen, bij WindDock van Scalda. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze bijeenkomst. Henrik Egholm, Windparkontwikkelaar Ørsted,vertelt u over de laatste ontwikkelingen.
 • Foto's Mosselparty Energy Port Zeeland

  13-09-18  Netwerkbijeenkomsten van Platform Energy Port Zeeland hebben hetzelfde doel als alle andere netwerkbijeenkomsten: elkaar leren kennen, informatie, kennis en contacten delen. Toch is de mosselparty van donderdag 13 september op de terminal van Sagro in Vlissingen-Oost uniek te noemen
 • Uitnodiging Mosselparty 13 september 2018

  13-09-2018 Energy Port Zeeland organiseert een nazomer-netwerkbijeenkomst met een hapje en een drankje op een stoere locatie in het hart van de offshorewindsector in Vlissingen.
 • Verslag Factfinding Trip TenneT

  20-6-2018 Onder hoge spanning bij TenneT...door Elian van 't Westeinde. Een select gezelschap van Platform Energy Port Zeeland nam woensdag 20 juni een kijkje achter de slagboom van het hoogspanningsstation van TenneT in Borsele. Een goed beveiligd terrein waar je normaal gesproken niet zomaar even komt. Een unieke kans dus om te zien waar de netwerkbeheerder op dit moment aan werkt.
 • Fotoalbum Factfinding Trip TenneT

  20-6-2018 Donderdag 20 juni was het Platform Energy Port Zeeland te gast bij TenneT in Borssele. Momenteel wordt daar hard gewerkt om het bestaande hoogspanningsstation uit te breiden met een nieuw transformatorstation om de toekomstige windparken op de Noordzee aan te sluiten op het landelijke hoogspanningsnet. Met een select gezelschap kregen we een indrukwekkende rondleiding en uitleg over de bouw en werking van het toekomstige station. Onder genot van een hapje, drankje en de zon was er aansluitend gelegenheid om te netwerken.
 • Uitnodiging Factfinding Trip TenneT

  20-6-2018 Op 20 juni 2018 organiseert Energy Port Zeeland een FACTFINDING TRIP naar TENNET ; Hoogspanningsstation Borssele wordt uitgebreid en er komt een nieuw transformatorstation bij op het terrein van het bestaande station. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende capaciteit is op het Nederlandse elektriciteitsnet en om toekomstige windparken op de Noordzee aan te sluiten op het landelijke hoogspanningsnet. Met deze aansluiting van nieuwe windparken op de Noordzee, via het ontwikkelen en realiseren van het net op zee, draagt TenneT bij aan de realisatie van het Energieakkoord. Daarmee wil de Nederlandse overheid onder meer het aandeel windenergie in onze energiemix aanzienlijk vergroten.
12